Under broen (466 ord)

Betty følte seg elsket og trygg med sine to menn. Den ene gikk når den andre kom, og den andre kom når den ene gikk. Alle tre kunne også trives i samme rom. Hun gikk på kino med Paul, og i skogen med Rikard. Betty var midtpunktet mellom de to. Ofte ønsket hun at de to kunne elske hverandre slik hun elsket dem begge. Hun kunne ønske, men ikke kreve. Paul og Rikard respekterte hverandre og elsket Betty, nøt også av å ha fri, være alene, å kunne overlate henne til den andre i trygg forvisning om at hun ble tatt vare på og at de fikk henne tilbake i god behold. Betty, Paul og Rikard levde i en dans hvor trinnene ble til etter hvert som de trengtes.

Så var det den dagen Paul møtte Liza. Han kom for sent til middag, unnskyldte seg og fortalte om henne. Både Betty og Rikard ville gjerne møte henne og inviterte henne allerede neste kveld. Paul vasket i huset, Rikard laget maten, Betty dekket bordet til fire. Alle ønsket de Liza velkommen. At Liza var yngre og slankere enn Betty var ikke noe problem, heller ikke at Liza elsket Paul, verken for Paul, Liza, Rikard eller Betty.

Liza flyttet inn. I begynnelsen gikk det fint. Hun gled inn i dansen, lærte trinnene og brakte med seg nye, vekslet mellom Rikard og Paul like lett som Betty. Også Betty og Liza lærte hverandre å kjenne, både kropp og sjel.

Noen ganger var de fire, noen ganger var de tre, noen ganger var de to, og stadig oftere var Betty alene. Etter hvert følte hun at både Paul og Rikard ga Liza mer oppmerksomhet enn de ga henne. Hun ble mørkere, trakk seg unna og forsterket den onde sirkelen. Svarte tanker fylte henne, gjorde dagene tyngre, hun ble biskere i stemmen, kommentarene giftigere, de andre ble fiender. Betty forsøkte å spille dem mot hverandre, men alt hun oppnådde var selv å bli satt utenfor, lukket inne i seg selv. Et raseri vokste i henne, hun kranglet med Liza, skrek til Paul og slo etter Rikard. En dag hun gikk for å handle kom hun ikke tilbake. De etterlyste henne i radio, aviser og på plakater. Noen dager senere gikk de manngard langs elven.

Det var Paul som fant henne, under broen, en tom pilleboks i hånden. De spredde asken hennes ut over havet slik hun hadde ønsket. Liza, Rikard og Paul fortsatte å leve sammen. Ubesværet danset de inn og ut av hverandre. Liza var bindeleddet mellom dem begge, iblant kunne hun ønske at Paul og Rikard elsket hverandre slik de elsket henne, men det viktigste var at de var lykkelige sammen. Hun gikk i teater med Rikard, og i skogen med Paul.

Så møtte Rikard Naomi…

*

Firefem

Reklamer

There are no comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: